Neki dan sam pekla svoje razvikane klipiće. Odlučila sam recept podijeliti s vama.
1 kg glatkog brašna
1 svježi kvasac, može i suhi
oko 7 dcl mlijeka
oko 2 dcl ulja
malo soli
malo šećera
2 žutanjka
Postupak:
Pustiti kvasac da se diže s malo brašna i toplim mlijekom (ja dodam malo šećera)
Kad je kvasac dignut izraditi tijesto s toplim mlijekom. Pustiti tijesto da se diže oko pola sata - sat. Ja stavim u zagrijanu pečnicu, brži je postupak.
Kad se tijesto diglo staviti ga na pouljanu površinu ( da se ne lijepi) i izraditi klipiće. Ja ga prvo razdijelim na male hljebčiće. Treba vam ispasti najmanje 28 komada. (sve zavisi od veličine), ali ne smije ih biti manje od 28. Možete ih filati i šunkom ili sirom.
Izrađene klipiće stavite u lim za pečenje u koji ste prethodno stavili alu foliju. Prije pećenja obavezno ih treba namazati žutanjkom, a gore možete posipati grubu sol, sezam ili sl. stavite peći na 200 stupnjeva. Pećeni su kad poprime zlatno žutu boju. Vrijeme nije uvijek isto, zavisi od pećnice i svaki slijedeći lim koji stavite bit će brže gotov od onog koji ste prvi stavili. Po prilici negdje oko 20 minuta se peku.

Dobar tek!
Odlično,sve pohvale!
OdgovoriIzbrišiKiss.
Tnx and kiss
OdgovoriIzbrišihvala,hvala , hvala
OdgovoriIzbrišibaš nam je trebao taj recept, i meni i mojim prijateljicama. javimo rezultat pusa
Ovo izgleda tako slasno!! I jednostavno kada ti napišeš, ja uvijek muku mučim sa dizanim tijestom i nikad nisam sigurna u sebe da će mi sto posto uspjeti...
OdgovoriIzbrišiAli zato barem torte dobro radim:)))
Ina- čekam rezultat
OdgovoriIzbrišiEda - za klipiče moram biti dobre volje...he he ako sam bezvoljna i neda mise onda mi ne uspiju
Auuuuu!Ovo je bilo nisko.Zašto nam to radiš???Zašto???
OdgovoriIzbrišiuf, sad sam ogladnila!
OdgovoriIzbrišimm,njami! hvala na receptu
OdgovoriIzbriši