četvrtak, 17. veljače 2011.

…koji tjedan

Definitivno, ovo nije moj tjedan….
U ponedjeljak odem u Obi da iskoristim 15%-tni bon za ročkas i kupim veeeeeliko staklo za sliku. Odnesem to ja do auta i uhvatim od ispod da dignem kad osjetim neku oštru bol…i kaj vidim? krv… porezala sam se  i to dva prsta. jer meni nije dovoljno jedno, mora biti u paru. Tako je bilo kad smo kuću gradili, nisam stala na jedan čavao, već dva (odjednom)….
No, dobro, vratim se natrag unutra, bilo mi žao love, ipak je 86,00 kn u pitanju (s popustom), srećom imali su razumijevanja i zamijenili mi. Staklo je već bilo razbijeno, ali ispod onog kartonskog ruba pa se nije vidjelo…
U utorak vozim dragog doma s busne kad ono u jednom trenutku biciklist ravno ispred mene odlučio s lijeve preći u desnu stranu. Naravno nije bio propisno niti obućen niti osvjetljen. U zadnji ćas sam skužila neku crnu mrlju pa sam malo kočila malo otišla u lijevo i skinula mu sve po spisku. Dragi je zaključio da ga se želim rješiti…he he he
Jučer, javi drago dijete da treba novu kantu za kobilu jer je ova koju imaju potrgana. Ajde ja u garažu iskopam nekakve dvije jednu manju i jednu veću (od građevinskih radova još ima kojekakvih kanti, što punih što praznih) perem ja to u kupaoni, ribam žbuku, točim vodu i ulijevam u školjku, i tako kod jednog izlijevanja meni kanta padne na pod i narvno sva vode iz nje ode po kupaonici. Kaj sad? Idem brzo brisati, ali imam jednu ala vileda alatku, samo šro se prije upotrebe mora koju minutu u vodi odmakati da spužva omekša, provjerim ja to (naravno prije vremena) i potrgam onu ručku za potezanje gore dolje ( u smeće).
I tako kuhajući ručak tazmišljam o ovom postu kako sve fprmulirati kad mi sine da se spremam sa svojim curicama veterinaru na pikicu. I pomislim neće valjda izgristi veterinata, s obzirom kako je krenulo. I kaj mislite kaj se desilo kod veterinara?
A nije, ali je dobro sjelo u cijelu ovu priču. Veterinar nije radio, radi dvokratno…ha ha
No, ali još ije kraj, na tom putu sam za dlaku izbjegla sudar. Gospođa u desnoj traki nije me vidjela pa me skoro izgurala s ceste, ali sam ja pravovremeno legla na trubu da je spriječim u njezinom naumu…ali falilo je jaaaako malo….uh
Danas je tek četvrtak…ali ne neću prizivat, ja mislim da je dosta bilo za ovaj tjedan. a i post je već ionako predugačak. Tko že sve pročitati svaka čast….
A sad evo još malo bakine kuhinje, a ja idem malo lickat po onoj kanti koja se prolila u kupaoni, tako da naša kobilica bude imala jednu lijepi fancy kanticu… puse svima
P.S.
Martina, još čekam tvoju adresu,
a Sanja, vodiš, držim fige, još te tvoj leptirić čeka
naslovi copy
VINO OD MALINA
1 l malinovog soka, 1,5 l vode, te 80-90 dag šečera.

OD JAGODA
1 kg crvenih jagoda, 3/4 l rakije, 50 dag šečera, nešto cimeta i kinčića metnemo u staklenku na 3 tjedna. Mora biti na suncu. Procijedimo. Za maline na isti način.

LIKER OD MARELICE
6 kom zrelih marelica, malo cimeta, 3-4 klinčića, 80 dag vina 60 dag špirita (ili rakije), 83 g šečera i 300 g vode. Marelice i jezgru izgnječiti, te 8 dana sa špiritom i vinom držati na suncu. Zatim procijediti šečer sa vodom i od vina se ostavi 200 g. To sve zajedno pomiješaj, ohlađeno i procijeđeno zajedno smiješaj.

Broj komentara: 15:

  1. hehe to se zove živjeti život punim plućima!!!...
    dođu tako neki ludu dani kad ti ništa ne ide od ruke,znam o jako dobro znam:))....
    svaka čast meni,pročitala sam cijeli post a tebi želim manje bzran kraj tjedna:))...
    M....

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala, primila na znanje ovo za kraj tjedna...he he

    OdgovoriIzbriši
  3. Oooo stvarno sam bez teksta! Ajde drž´ se nekak do nedjelje! :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Post i nije bio dugacak, sta se tebi sve izdesavalo...kakoiznenada dodje..tako i prodje...samo treba izdrzati...kad bismo u takvim danima znali kad ce kraj, bilo bi nam lakse...ovako sedi i cekaj.i gledam tvoju listu top komentara...nisam losa, s obzirom kada sam ti se pridruzila.Bravo za mene...srecno tebi.

    OdgovoriIzbriši
  5. Bome buran tjedan!!!! Sad sjedi u kući i nigdje više ne idi!!!! He,he ma imamo svi takvih dana...ustvari noći. Moji klinci su mali, 6,4,2 godine, pa kad se razbole onda što ti kažeš u PARU...tako da meni kad krene do ujutro bude i dva ovakva posta......Pusa!!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. wow, stvarno ludi tjedan, ali još malo pa vikend, izdrži ;-))

    OdgovoriIzbriši
  7. Dogodovstine su bas prave ,evo ruke pa da se druzimo...:-)Kad pocne maler najbolje je otici na spavanje...

    OdgovoriIzbriši
  8. hi hi hi, ja sam s guštom pročitala sve od glave do pete. Moraš priznati, ipak imaš sreće! A i zamisli si kako bi dosadan život bio bez ovakvih dogodovština. No, kako je ipak tek četvrtak, predlažem ti da pripremiš sva tri napitka čije si recepte podijelila s nama, pa sva tri u jednakim omjerima uliješ u veeeliku čašu, obavezna na stalku (da se lakše prevrne, he,he,he), dodaš u taj koktel još toliko votke.....i spavaj do nedjelje. Novi tjedan sigurno će biti jednostavniji, i dosadniji :)))).

    OdgovoriIzbriši
  9. pa ti si kao mačka sa devet života... rođena pod sretnom zvijezdom... ja bih plakala sedam dana bez prestanka da mi se ovo izdogađalo, haha..

    OdgovoriIzbriši
  10. Glavu gore i samo se nasmij svemu, a sutra ćeš se doista i smijati svemu...zato prespavaj draga moja.
    Eh, a što se tiče recepata ja bih malinovac:)))

    OdgovoriIzbriši
  11. Ništa strašno, to ti je takozvani pegulani dan....
    Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ajde,ajde,sva sreća da je tjedan pri kraju pa valjda i sve ove silne nedaće.Nasmijala si me dok sam čitala,ali stvarno kad čovjeka krene...krene!

    OdgovoriIzbriši
  13. Čuj oprosti, ali i ja sam se smijala. Ovaj tjedan definitivno nije tvoj najbolji ali ne gubi nadu sutra je novi dan. I ja ti predlažem nešto od bakinih recepata za bolje hik raspoloženje.
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  14. Treba samo duboko udahnuti i nasmijati se jer bliži se petak-dan koji obilježava početak vikenda. Bakina voćna vina nisam imala priliku probati.....Laaku nooć!

    OdgovoriIzbriši

Hvala što me čitate i komentirate. :)