ponedjeljak, 31. listopada 2011.

Happy Halloween

Da li ste spremni za vještice?
Noć vještica – Samhain Samhain, kraj ljeta, jedna je od četiri najveće vještičje svetkovine. Nalazi se između jesenskog ekvinocija i zimskog solsticija. U doslovnom prijevodu znači ''kralj ljeta''. Ovo je vrijeme koje za vješticu predstavlja novu godinu. Samhain predviđa zimu i govori da dolazi vrijeme kad će se bilje i hrana početi sušiti, odnosno da je žetvama kraj. Ako što ostane na polju, ti se plodovi ne smiju dirati, već se ostavljaju prirodnim duhovima. Ovo je vrijeme kad vile po noći rade kojekakve nestašluke. U ovom vremenu slavimo Dan svih svetih, jednako kao što su to slavili i Kelti, Egipćani i starosjedioci Meksika, dan kad se sjećamo naših preminulih i kad odajemo počast precima. Ovo je doba slavljenja ponovnog rođenja i podsjećanje da će se Sunce ponovno roditi za vrijeme zimskog solsticija kada će nositi naziv Dijete Obećanja.
Ja sam spremna.
Tikve čekaju, još samo pokoji kolač i zabava može početi...
Nisam fotkala cijeli proces izrade, ali vjerujem da svi znaju kako očistiti tikvu: Nožem najprije odrezati vrh (kapu, poklopac ili kako vam drago). Zatim, jušnom žlicom ostrugati i očistiti unutrašnjost. Nakon toga skalpelom, nožićem ili već što imate oštro pri ruci, izrezati otvore. Ja sam svoje dubila alatkom za graviranje (he he)
Evo rezultata


Na ovoj se ne vidi baš najbolje vještica ispod šišmiša, trebala sam drugačiju sliku iscrtati (druge godine bit će bolje)
 
 
 
 


I jedan prigodni stakleni svijećnjak
100_0134100_0136100_0140
I na kraju sretna vam Nova godina vještice moje drage ma gdje god bile
pusač

Broj komentara: 19:

  1. A vidiš, ovo je drugačiji uvid u Noć vještica, nisam o tome ništa znala. I super si se pripremila, drago mi je što uopće imaš bundeve, jer mi smo ove godine zakazali totalno, nemam ni male ukrasne tikvice, no do godine će se to promijeniti. Super si iz izrezbarila i šišmiš mi je najdraži detalj. Hvala, sretna i tebi! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Rea, ja sam tako prošle godine prošla, ove sam na vrijeme proširila glas da ih trebam. Jedino što su male, nitko nije imao one prave velike. Sad sam si ostavila i koštice da ih probam sama posijati da više ne moram tragati za njima.

    OdgovoriIzbriši
  3. E pa ti si stvarno bila ekstra vrijedna i dobro se pripremila za strašnu noć:)) I želim da ti dogodine izrastu one velike, ogromne bundeve!!

    OdgovoriIzbriši
  4. ajme fantastične su ti bundeve :-D
    a svijećnjak presladak *.*

    OdgovoriIzbriši
  5. Eh, da, ove godine su bundeve zakazale, vjerojatno zbog suše i teško ih je nabaviti (barem je kod nas tako). Ti si svoju baš predivno izrezbarila!

    OdgovoriIzbriši
  6. Auuuuu, ti si si baš dala truda, svaka čast. Iz iskustva znam kako je rezbarenje bundeva dosta nezgodan posao, ja sam se uvijek, baš uvijek porezala, jer bundeve su tvrde i nožić lako zareže i gdje ne treba kada upotrijebiš silu :(. Čestitam ti, i nadam se da ćeš uživati noćas uz ovu strraaaašnuuu rasvjetu :D.

    OdgovoriIzbriši
  7. Super si izdubila svoje bundevice! Svaka čast! Veliki pozdrav!:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Super su ti bundeve, a svijećnjaci još bolji :)

    OdgovoriIzbriši
  9. svaka ti čast! bundeve su izrezbarene fantastično!

    OdgovoriIzbriši
  10. Stvarno si si dala truda,izgledaju baš...strašno!

    OdgovoriIzbriši
  11. Meni je sve to super i mistično :))
    Bundeve su baš kul.

    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  12. Baš su dobre ove tvoje tikve.Bravo.

    OdgovoriIzbriši

Hvala što me čitate i komentirate. :)