ponedjeljak, 20. veljače 2012.

Za Mare

he he




 Da se ne smijem plakala bi. Doslovno, koliko mi muke zadaju ta crno bijela slova,,,,

Draga Mare zaslužila si post od mene.
Odlučila sam i ja napisati koju o ovom problemu. A sve iz razloga što možda ima i onih koji neće kod tebe uočiti taj problem, možda ga uoče ovdje.
Upravo sam kod Nene3110 komentirala da mi nije jasno kako svi u komentarima i kod tebe i kod nje komentiraju kako im ta provjera ide na živce i uglavnom se slažu s vašim postovima. A gdje su oni kojih to ide????. A meni u zadnjih tjedan dana pojeli barem nekoliko sati kad sam pokušala ostaviti komentar. Još mi se nije desilo da sam uspjela od prve pogoditi.
Za sve one koji ne znaju: "Dotična provjera služi kao zaštita protiv SPAMOVA. A SPAM je neka vrsta reklame. Da ne duljim googlajte rijeć pa če vam sve biti jasno.
Ja sam u blogovskim sferama 6 godina, isprobala sam nekoliko servisa i nigdje, baš nigdje nisam vidjela niti jedan spam. I mislim da on uopće niti ne može uletjeti u komentare. Spamovi dolaze putem e mailova i to na naćin da vas registriraju kad posjećujete neke stranice i onda vam ubuduće šalju na mail reklame iliti spamove.
Kako maknuti provjeru putem rijeći???? Za sve one koji ne znaju da li imaju aktiviranu tu opciju moj savjet je da prvo pokušaju ostaviti komentar ispod vlastitog posta pa će vidjeti što će se desiti.
"Step by step" u slikama
Prvo uđite u edit, tj dizajn bloga
Nakon toga vam se otvori Nadzorna ploča. Kod mene je to drugačije jer koristim novo sučelje bloggera i ono izgleda ovako. Tu nema opcije za provjeru putem rijeći
A vaše sučelje izgleda ovako (kod onih koji ne znaju kako da maknu tu opciju). Gornja polovica slike prikazuje kakav je izgled stranice kada uđete u opciju za moderiniranje komentara. Malo listajte stranicu prema dolje i vidjet ćete opciju"Želite li za komentare prikazati provjeru putem riječi?" Vi označite NE.(Na slici ispod)

I prije nego izađete ne zaboravite spremiti izmjene (U naranđastom skroz na dnu). I to je to.

Nadam se da nisam previše zakomplicirala. Oni koji nemaju tih problema nek zanemare ovaj post, a oni koji su na sto muka neka pokušaju. Ako treba mogu me i mailom pitati sve što im nije jasno. Jer nije sramota ne znati. Sramota je ne pitati,
Zato smo tu da jedni drugima pomažemo i da nam je svima ugodno, lijepo i kreativno. A ovim groznim novim provjerama jednostavno se gubi volja za komentiranjem i praćenjem takvih blogova.

Još jednom isprike zbog duljine posta i eventualnih štamparskih grešaka, ali mi se neda ići provjeravat. Pozdravček i puse od mene uz želju za rješavanjem problema na opće zadovoljstvo svih nas

Broj komentara: 26:

  1. super,ti si se čak potrudila i objasniti kako se ukida ta opcija.......ja sam bila toliko iznervirana taj dan s tim provjerama i nisam stigla i to odraditi.....
    hvala za podršku iako ja nisam nekakav buntovnil bez razloga čini mi se da će se neki i dalje držati svojih slova kao pijan plota:)....no,kako bude:)....prašinu smo digli:)))...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. he he
      draga moja nisam ni ja tebe shvatila kao buntovnika, ali se sve nekak dobro posložilo pa sam dodala malo humora. Nadam se da se ne ljutiš
      pusa

      Izbriši
  2. Iako nemam problema i uspijem ostaviti komentar od prve, ipak mi provjera oduzme riječi, jer bar minutu pokušavam dešifrirati što piše. I naravno, ipak mi to ide pomalo na živce..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. je Reica buš vidla kad ti još koja godinica sedne na ramena...he he
      onda više nebu lako :))

      Izbriši
  3. Ja sam odlučila po kratkom postupku-tamo gdje moram dugo pikati i ponavljati ne ostavljam komentar jer se u pravilu zbediram i postanem nervozna zbog ponavljanja radnje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Verujem da ce ovaj post doprineti smanjenju provera ove vrste! Ja ovu opciju nisam aktivirala nikada i nije mi se ni jednom desilo da primim nepozeljnu postu u vidu reklama. Dakle, potpuno je bespotrebno, a u krajnjem slucaju lakse mi je obrisati par tih, jos nevidjenih reklama, nego pogadjati 20 minuta sta treba da otkucam da bih mogla prokomentarisati post koji me je zainteresovao! Imas moju podrsku u projektu "ukinimo proveru" :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala ti. I ja se nadam da ćemo ubuduće lakše ostavljati komentare

    OdgovoriIzbriši
  6. Zahvaljujuci tebi i tvom postu, uklonila sam provjeru s bloga (bar se nadam) Hvala:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jeeeee
      Bravo i čestitke što si se uspjela snaći u ovom postu. Idemo provjeriti da budeš sigurna

      Izbriši
  7. Draga moja, nadam se da će drage blogerice poslušati i ukloniti provjeru...mada nisam sigurna.
    Prije godinu dana, upravo sam napravila ovakav post, sa svim objašnjenjima....dobila sam podršku i opet većina to nije ukinula.
    Ne znam čega se boje...Spamova???Od svog početka blogovanja nemam tu opciju i nikada ama baš nikada nisam dobila nikakav spam...niti reklamu...niti bilo što drugo osim vaših prekrasnih komentara.
    Lijep pozdrav i pusa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, draga sjećam se. Ma zato sam ja odlučila malo crtati. Jer ipak ima i onih koji se ne snalaze u takvim stvarima pa da im bude lakše
      pusa

      Izbriši
  8. javlja se ova sto to ide od ruke :))) iako neuspijem bas svaki put iz prve. znam kako se to uklanja,ima to u nadzornoj ploči tamo gdje su postavke/objavljivanje. ja sam još na starom dizajnu i nemam namjeru preć na novi makar dok oni to ne naprave :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nemaš brige. Možeš koristiti i jedno i drugo. Tj. malo biti na novome, pa se onda opet vratiti na staro. Tak da ti samo slobodno promjeni neće se ništa desiti

      Izbriši
  9. svaka čast na postu, u pravo vrijeme ;-D

    OdgovoriIzbriši
  10. Heh, i ne čućim iza ugla, nego tako, s vremena na vrijeme kliknem na ploču pa pogledam jel ima šta novoga, jel netko objavio koji post i onda prokomentiram ako imam vremena ili samo brzinski preletim da znam gdje se kasnije mogu vratiti. Tako je to kod mene. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šala mala :))
      Imaš dobru taktiku, ja nikako da se organiziram, zbog toga često propustim dobre postobe

      Izbriši
  11. Ovo si stvarno krasno napisala: ”Zato smo tu da jedni drugima pomažemo i da nam je svima ugodno, lijepo i kreativno. A ovim groznim novim provjerama jednostavno se gubi volja za komentiranjem i praćenjem takvih blogova".

    Strašno je ovo što je bloger napravio, gubitak vremena a i živaca... i slabo je čitljivo! :)
    Ljudi maknite to sa svojih blogova!

    Kiss i post ti je dličan!

    OdgovoriIzbriši
  12. Retki su blogovi koji ne drze proveru reci,a stvarno to oduzima vremena,ja obicno menjam nekoliko puta te reci,da bih naisla na neku jasniju,to je ona kruzna strelica pored reci,a ponekad izgubim zivce jer ne mogu pogadjati vise puta.Ali zato se kod mene lako pise komentar.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogresno sam bila uverena da nemam verifikaciju reci,iako sam ponekad pisala komentar kao odgovor,dok mi nisu pisale devojke da ipak imam to cudo .Sad mucim muku da to odklonim,jer mi zaista ne treba.

      Izbriši
    2. Pokušaj pratiti po mojim slikama i tekstu. korak po korak
      sretno!

      Izbriši
  13. Nisi zakomplicirala, potrudila si se i sve lijepo objasnila slikom i riječima i bilo bi super kad bi što više blogera ovo vidjelo i maknulo sa svojih blogova te provjere riječima!

    OdgovoriIzbriši
  14. Ja sam nešto podesila, ne pitajte me sada, morala bih na nadzornu tablu, za automatsku proveru komentara.
    Jer spamova ima, videla sam to kada sam jednom pogledala šta mi google odrađuje, odnosno šta mi čisti, svega tu ima. A nemam ta slova..ili i ja imam pa ne znam:)))

    OdgovoriIzbriši

Hvala što me čitate i komentirate. :)