petak, 11. veljače 2011.

Iz bakine kuhinje

naslovi copy

TORTA OD JAGODA
14 dag margarina
14 dag šečera
10 dag mljevenih oraha
14 dag brašna
4 kuhana pasirana jaja
Od svih sastojaka zamijesiti tijesto koje se peće u dva kalupa. Kad se listovi ohlade, svaki se razmažu s svježe kuhanim jagodama. Staviti jedan na drugi, te odozgo namazati s svježom pjenom od soka koji je ostao nakon kuhanja.

ŽELE OD JABUKA
Jabuke operemo i neljuštene razrežemo na komadiće i kuhamo u nekoliko voda da postanu mekane, ne raskuhane. Procijediti kroz gusto cijedilo. U procijeđeni sok umiješamo 15-50 dag šečera. Kad se šečer rastopi kuhamo sok brzo skidajući pjenu. Kad tekućina postane poput hladetine maknemo s vatre. Probati se može kad se stvori kožica.


ŽELE OD ŠLJIVA
Na isti način kao i od jabuka.


ŽELE OD MALINA
Svježe, ne zrele maline isprešamo, zatim procijedimo sok i kuhamo kao ostale sokove. Dodamo malo soka od ribizla da se može skuhati. Na 1 litru soka stavlja se 40-50

još malo je ostalo vremena za glasove….

da li se to već vidi pobjednica?

__________________________________________________________

Majto za sada ima najviše glasova, 7, a slijede je Sanja, Tatjana, Mare i Arba svaka s po pet glasa

Sretno!!!

Broj komentara: 5:

  1. Ajme koliko odličnih recepata, da znaš da sam ih sve pospremila i kad mi koji ustreba dobro će mi doći!
    Pusa i lijep vikend ti želim.

    OdgovoriIzbriši
  2. e, baš mi je drago, i tebi ugodan vikend i kiss

    OdgovoriIzbriši
  3. ako ništa drugo,barem ću se najesti virtualne torte,i to ove bakine od jagoda!

    OdgovoriIzbriši
  4. mmmmmm, kakvi recepri, svaka cast.ma od starih recepata nema boljih, ovo sad sa mlekom u prahu smuti-prospi.pozzzz

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlični recepti, i ja ih marljivo spremam:)))

    OdgovoriIzbriši

Hvala što me čitate i komentirate. :)