TORTA OD JAGODA
14 dag margarina
14 dag šečera
10 dag mljevenih oraha
14 dag brašna
4 kuhana pasirana jaja
Od svih sastojaka zamijesiti tijesto koje se peće u dva kalupa. Kad se listovi ohlade, svaki se razmažu s svježe kuhanim jagodama. Staviti jedan na drugi, te odozgo namazati s svježom pjenom od soka koji je ostao nakon kuhanja.
ŽELE OD JABUKA
Jabuke operemo i neljuštene razrežemo na komadiće i kuhamo u nekoliko voda da postanu mekane, ne raskuhane. Procijediti kroz gusto cijedilo. U procijeđeni sok umiješamo 15-50 dag šečera. Kad se šečer rastopi kuhamo sok brzo skidajući pjenu. Kad tekućina postane poput hladetine maknemo s vatre. Probati se može kad se stvori kožica.
ŽELE OD ŠLJIVA
Na isti način kao i od jabuka.
ŽELE OD MALINA
Svježe, ne zrele maline isprešamo, zatim procijedimo sok i kuhamo kao ostale sokove. Dodamo malo soka od ribizla da se može skuhati. Na 1 litru soka stavlja se 40-50
još malo je ostalo vremena za glasove….
da li se to već vidi pobjednica?
__________________________________________________________
Majto za sada ima najviše glasova, 7, a slijede je Sanja, Tatjana, Mare i Arba svaka s po pet glasa
Sretno!!!
Ajme koliko odličnih recepata, da znaš da sam ih sve pospremila i kad mi koji ustreba dobro će mi doći!
OdgovoriIzbrišiPusa i lijep vikend ti želim.
e, baš mi je drago, i tebi ugodan vikend i kiss
OdgovoriIzbrišiako ništa drugo,barem ću se najesti virtualne torte,i to ove bakine od jagoda!
OdgovoriIzbrišimmmmmm, kakvi recepri, svaka cast.ma od starih recepata nema boljih, ovo sad sa mlekom u prahu smuti-prospi.pozzzz
OdgovoriIzbrišiOdlični recepti, i ja ih marljivo spremam:)))
OdgovoriIzbriši