utorak, 10. siječnja 2012.

Transfer i aceton

Svi već sve znamo o transferu jer su nam Mare i Nelanzana to tako dobro objasnile. 
Ja sam isprobala sve i svašta (kao i obično). I na kraju zaključila da je ipak aceton najbrži i najjednostavniji. Naravno ako ono na što prenašate sliku nije predmet koji treba povremeno i oprati.
Kod mene nije ništa jednostavno pa tako nije bilo ni ovoga puta. Dala sam se u potragu za acetonom. Vele curke u ljekarnama.... Kod nas u Varaždinu aceton više ne drže u ljekarnama jer im nije isplativo, srećom da sam naišla na vrlo ljubaznu farmaceutkinju koja me poslala u boje i lakove da tamo sigurno ima.
I tako ja nabavila litru acetona za 23,00 kune.

A ono kaj sam transferirala neki su već i vidjeli. Trebala sam malo više toga, a bilo je i vrijeme na knapić...
Pokušala sam jednu staru puknutu dasku malo renovirati, ali nisam bila zadovoljna rezultatom, trenutno još uvijek čeka neku novu ideju. Zaključila sam da za transfer acetonom podloga mora biti ful glatka ako želimo da nam lijepo izgleda.
Dok je na platnu to ispalo sasvim zadovoljavajuće. Doduše možda i zato jer su slikice bile manje.
A najvažnija stvar u svemu je da treba printati na laserskom printeru





Broj komentara: 12:

  1. Već sam lagano u depresiji od neuspjeha s transferom. Aceton u Zg-u sam platila 40 kuna u random dućanu boja i lakova.

    OdgovoriIzbriši
  2. Divni radovi i ideje,ali i divna tehnika koju moram probati...

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam ga uspjela nabaviti u ljekarni, po pruhvatljivoj cijeni, ali nikako da se upustim u izradu nečega, i ja bih najradije na platnu, ali me brine kako onda to oprati - ako je npr na jastuku

    OdgovoriIzbriši
  4. To sam imala želju probati, i dobro je da si mi rekla za laserski, jer moj je tintni. I meni se baš ovako sviđa kako je ispala, kao isprana. Fora je :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Još malo pojašnjenja iz tvog osobnog iskustva u vezi transfera mi je dobro došlo, jer nakon neuspjelog pokušaja nikako da se odlučim pokušati ponovno, a tvoji transferi su super! Ja sam kupila aceton u trgovini boja i lakova.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam probala samo jednom. :)
    Hvala ti na tutaču i odličnom objašnjenu, možda se ponovo usudim probati.

    Kiss!

    OdgovoriIzbriši
  7. Dobro ti je sve ovo uspelo/Ja jos nista od toga nisam probala, moj dekupaz ceka neka bolja i toplija vremena.Mada, moram priznati, golica me sve to...

    OdgovoriIzbriši
  8. Super ti je transfer.Volela bih i ja probam,ali dok se ne snadjem za stampac,cekam do daljenjeg.:)

    OdgovoriIzbriši
  9. ...probala transfer na teglicama za cvijeće i ispalo tako-tako al ovo na platnu mi je super sigurno ću probati imam i motiv već...

    OdgovoriIzbriši
  10. Transfer tehnika se uopće ne radi sa acetonom.Za tu tehniku postoji potch lak ljepilo .Vi svi koji ste radili sa acetonom radite krivo.Ako vas zanima ta tehnika odite na fb stranicu paleta art i recite da ste zainteresirani za tečaj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anonimko nemaš pojima, i zato bolje ne troši naše vrijeme

      Izbriši

Hvala što me čitate i komentirate. :)